Succes moeten we vieren, kennis kunnen we delen.

De Coöperatie van Vrouwelijke Ondernemers (CVVO u.a.) viert successen en deelt kennis. Het is een uitgebreid netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar ondersteunen en helpen. De handen ineen slaan om elkaar verder te brengen en  staan voor gemeenschappelijk succes. De CVVO is in 2012 opgericht door wijlen Gerda Verhaar Eeuwijk en bouwt op haar kracht en enthousiasme verder aan een stevig netwerk waar vrouwen elkaar voor de meest uiteenlopende zaken weten te vinden. Sluit je aan en versterk de activiteiten van de CVVO.

Oprichting

De Verenigde Naties hadden 2012 uitgeroepen tot “het jaar van de coöperatie”. In dit kader waren daardoor vele activiteiten in Nederland. Ons land kent ongeveer driehonderdvijftigduizend vrouwelijke ondernemers.In mei 2012 is tijdens de Vrouw & Carrière Beurs, de intentieverklaring tot oprichting van de Coöperatie Van Vrouwelijk Ondernemers getekend, dit onder toeziend oog van zakenvrouw van het jaar 2012 Jacqueline Zuidweg.

17 december 2012 zijn de statuten gepasseerd en is de coöperatie ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

2 juli 2013 heeft de eerste Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden waar de CVVO u.a. te gast was bij de Koninklijke FruitmastersGroep te Geldermalsen. Op 24 juni 2014 vond de ALV plaats bij de Kamer van Koophandel Nederland, waar we te gast waren bij RvB mevrouw Zuiderwijk en in 2015 waren we te gast bij VNO-NCW waar CVVO in samenwerking met VNO-NCW een speeddate bijeenkomst heeft georganiseerd voor meer vrouwen in commissariaten. 28 juni 2016 hebben we een bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met VNO-NCW midden in het WTC Almere met als onderwerp: ‘NL naar een Next Level, door de kracht van diversiteit’. De ALV mochten wij houden bij ons lid, Marijke Hoogwoud van Hoogwoud & Van Haga te Almere.27 juni 2017 was de ALV in het Noorden, eerst een bijeenkomst bij de Rabobank te Hoogeveen, vervolgens de ALV in Spier bij van der Valk en aansluitend een bedrijfsbezoek bij Art of Beauty van ons lid Annelies Maas. 26 juni 2018 vond de ALV plaats bij ons lid Carla Peeters van Cobala, Good Care feels Better.

Met de oprichting van de coöperatie beoogt de CVVO u.a.

 • Vrouwelijke ondernemers samen te brengen, die vanuit een    gezamenlijk belang elkaars producten “op de markt” brengen;
 • Publiciteit genereren en elkaar ondersteunen;
 • Genereren van werkgelegenheid;
 • Streven naar groei van de omzet;
 • Gezamenlijk aangaan van aanbestedingen o.a. via TenderNed.

De CVVO onderscheidt zich in verschillende sectoren:

 • Primaire sector: grondstoffen en voedsel;
 • Secundaire sector: industrie;
 • Tertiaire sector: commerciële dienstverlening;
 • Quartaire sector: niet commerciële dienstverlening.

Lid worden? Meld je aan

Lidmaatschap

Elke vrouwelijke ondernemer ongeacht branche, nationaliteit en / of grootte van het bedrijf kan lid worden. In de ALV van 2017 is de contributie gewijzigd. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage van €100,- per ondernemer. Bij een collectieve aansluiting is de bijdrage €50,- p.p. via organisatie / netwerk waar men lid van is.

In de ALV van 2018 is beslist dat per 2019 de individuele contributie naar €125 wordt verhoogd en de collectieve naar €60,-.

De CVVO is aangesloten bij VNO-NCW – MKB. Men kan per jaar uitstappen en drie maanden voor het verstrijken van het kalenderjaar opzeggen.

Het bestuur

Joan Nunnely

Joan Nunnely

Voorzitter

Ik startte mijn carrière als administratief medewerker bij een accountskantoor in de jaren ’80, mijn HBO personeel en arbeidsstudie heb ik als avondstudie in de jaren ’90 afgerond. In de jaren ’90 verschillende commerciële, secretariële en projectleiders rollen gehad. In 2000 aanvaarde ik mijn eerste baan als Human Resource Adviseur bij een architecten | adviesbureau. In 2002 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer soms met personeel maar veel zonder. Aan de slag met verschillende opdrachten bij grote en kleine organisatie. Een van mijn mooiste opdracht is HR manager voor een vloot van twaalf schepen, 486 bemanning en verantwoordelijk voor 18 miljoen personeelskosten. Super stoer, Leiderschap en ondernemend, dat was in deze opdracht nodig om koers te bepalen. Een mix van culturen, sociale achtergronden en skills zo waardevol hoe zo’n divers team maanden aan boord met elkaar stevig samenwerken en emoties delen.

In diverse sales functies van uitzendorganisatie, executive search bureaus, training- en adviesbureaus het vak van resultaat behalen geleerd en breder kijken naar vraag en aanbod. Maar vooral hoe een team te versterken of te behouden in de groei van het product, dienst en vooral te ontwikkelen door aanmoedigen, aanmoedigen en vooral aanmoedigen. Als search consultant coördineerde ik complexe selectie procedures op bestuurlijk niveau voor diverse gerenommeerde organisaties en verrichtte ik management op het gebied van innoveren in leiderschapsvraagstukken.

Op dit moment kan ik zeggen dat ik een talent gedreven professional ben met hart voor strategisch personeelsmanagement, dynamisch leiderschap en talentmanagement als koers voor werknemers man en vrouw en werkgevers groot en klein. Emancipatie begint bij het zichtbaar maken van jouw talent.

Annemiek van der Vorm

Annemiek van der Vorm

Bestuur

Annemiek van der Vorm is sinds 2012 eigenaar van In Vorm.

Dit is een organisatie bureau met name gericht op grote nationale en internationale paardensport evenementen.

Daarnaast is zij gediplomeerd instructeur en leidt zij paarden en leerlingen op, zodat zij op topniveau kunnen presteren.

In 2013 heeft zij samen met Gerda Verhaar Eeuwijk CVVO opgericht, om onder andere het ondernemerschap bij vrouwen te bevorderen.

Elisabeth Werter

Elisabeth Werter

Bestuur

Elisabeth Werter is fellow bij de Weconomics foundation en internationaal zaken adviseur, mentor en coach. Als EU ambassadeur voor vrouwelijk ondernemerschap stimuleert ze leiderschap. Ze heeft twintig jaar in Griekenland gewoond en gewerkt als ondernemer en consultant. Sinds een paar jaar is ze terug in Nederland en werkt ze vanuit Amsterdam o.a. als businessinnovation coach. Ze faciliteert tevens de WIN Werk(t) Sessies in Amsterdam.

Het bestuur wordt gevormd door Joan Nunnely, Annemiek van der Vorm en Elisabeth Werter.

Het hoogst beslissende orgaan bij de CVVO is de – door de ALV gekozen- ledenraad:

 • Marijke de Vries van ´t Oever, Galvaniseerbedrijf de Vries te Vaassen (sec.sec)
 • Dorien Fröling, ADC ArcheoProjecten te Amersfoort (tert. sec).
 • Marleen Teunis – van Campen, Van Campen Consultancy te Veghel (tert. sec.).

De RvA bestaat uit: Mw. Ir. M.W. van Lier Lels, Dr. P.W. Moerland, J.E.M. van Campen en Dr. A.H.G. Rinnooy Kan.

Het uitgebreide netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar ondersteunen en helpen.