Succes moeten we vieren, kennis kunnen we delen.

De Coöperatie van Vrouwelijke Ondernemers (CVVO u.a.) viert successen en deelt kennis. Het is een uitgebreid netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar ondersteunen en versterken. De handen ineen slaan om elkaar verder te brengen en  staan voor gemeenschappelijk succes. De CVVO is in 2012 opgericht door wijlen Gerda Verhaar Eeuwijk en bouwt op haar kracht en enthousiasme verder aan een stevig netwerk waar vrouwen elkaar voor de meest uiteenlopende zaken weten te vinden. Sluit je aan en versterk de activiteiten van de CVVO.

Lid worden? Meld je aan

Van intentie tot inspiratie

Het is 2012. Het jaar dat door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het jaar van de coöperatie. Overal in het land worden vele activiteiten georganiseerd en Nederland telt driehondervijftig duizend vrouwelijke ondernemers. De vele activiteiten, de aandacht voor de coöperatie en het grote aantal vrouwelijke ondernemers dat niet is verenigd is voor Gerda Verhaar Eeuwijk de aanleiding om met een aantal vrouwen de koppen bij elkaar te steken.

Het idee is om te bekijken of een coöperatie van vrouwelijke ondernemers een kans van slagen zou hebben. De dames ondernemers komen er snel uit en besluiten om actie te ondernemen. Mei 2012 wordt intentieverklaring tot oprichting van de Coöperatie Van Vrouwelijk Ondernemers getekend onder het toeziend oog van zakenvrouw van het jaar 2012 Jacqueline Zuidweg. De plaats van handeling van het memorabele moment is – hoe kan het ook anders – de Vrouw & Carrière Beurs.

De ondertekening betekent het startschot van een enerverende, inspirerende en energieke periode die eindigt met het passeren van de statuten op 17 december 2012 bij de Kamer van Koophandel. De Coöperatie voor Vrouwelijke Ondernemers u.a. is een feit en kan vanaf dat moment zich richten op het ondersteunen en versterken van het ondernemende netwerk van vrouwelijke ondernemers.

Voordelen lidmaatschap:

 • Je wordt uitgenodigd voor 3 inspirerende bijeenkomsten per jaar;
 • CVVO is lid van VNO – NCW, dus jij ook!
 • Je wordt uitgenodigd voor bijeenkomsten en kan zitting nemen in VNO – NCW commissies.
 • Je bedrijf wordt op de CVVO website geplaatst;
 • Je steunt CVVO d.m.v. actief of niet actief lidmaatschap;
 • Landelijk draagvlak creëren en vergroten voor vrouwelijk ondernemers;
 • Gezamenlijk coöpereren, elkaars producten/ diensten op de markt brengen, aangaan van aanbestedingen;
 • Financiering voor jouw bedrijf;
 • Genereren van werkgelegenheid;
 • Streven naar groei van de omzet;
 • Actief in ledenraad, mastermind of mentorship;
 • Op de hoogte blijven van politieke ontwikkelingen op het gebied van VRO en politieke invloed uitoefenen op speerpunt beleid.

Met CVVO ondersteunen en empoweren we vrouwelijk ondernemerschap om deze te vergroten en business te versterken. Binnen de coöperatie ontmoeten we elkaar bij uitvoer van ondernemerschap, delen van kennis en kunde.

Lidmaatschap

Elke vrouwelijke ondernemer ongeacht branche, nationaliteit en / of grootte van het bedrijf kan lid worden. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage van €125,- per ondernemer. Bij een collectieve aansluiting is de bijdrage €60,- p.p. via organisatie / netwerk waar men lid van is.

De CVVO is aangesloten bij VNO-NCW – MKB. Men kan per jaar uitstappen en drie maanden voor het verstrijken van het kalenderjaar opzeggen.

Het bestuur

Joan Nunnely

Joan Nunnely

Voorzitter

Ik startte mijn carrière als administratief medewerker bij een accountskantoor in de jaren ’80, mijn HBO personeel en arbeidsstudie heb ik als avondstudie in de jaren ’90 afgerond. In de jaren ’90 verschillende commerciële, secretariële en projectleiders rollen gehad. In 2000 aanvaarde ik mijn eerste baan als Human Resource Adviseur bij een architecten | adviesbureau. In 2002 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer soms met personeel maar veel zonder. Aan de slag met verschillende opdrachten bij grote en kleine organisatie. Een van mijn mooiste opdracht is HR manager voor een vloot van twaalf schepen, 486 bemanning en verantwoordelijk voor 18 miljoen personeelskosten. Super stoer, Leiderschap en ondernemend, dat was in deze opdracht nodig om koers te bepalen. Een mix van culturen, sociale achtergronden en skills zo waardevol hoe zo’n divers team maanden aan boord met elkaar stevig samenwerken en emoties delen.

In diverse sales functies van uitzendorganisatie, executive search bureaus, training- en adviesbureaus het vak van resultaat behalen geleerd en breder kijken naar vraag en aanbod. Maar vooral hoe een team te versterken of te behouden in de groei van het product, dienst en vooral te ontwikkelen door aanmoedigen, aanmoedigen en vooral aanmoedigen. Als search consultant coördineerde ik complexe selectie procedures op bestuurlijk niveau voor diverse gerenommeerde organisaties en verrichtte ik management op het gebied van innoveren in leiderschapsvraagstukken.

Op dit moment kan ik zeggen dat ik een talent gedreven professional ben met hart voor strategisch personeelsmanagement, dynamisch leiderschap en talentmanagement als koers voor werknemers man en vrouw en werkgevers groot en klein. Emancipatie begint bij het zichtbaar maken van jouw talent.

Elisabeth Werter

Elisabeth Werter

Bestuur

Elisabeth Werter is fellow bij de Weconomics foundation en internationaal zaken adviseur, mentor en coach. Als EU ambassadeur voor vrouwelijk ondernemerschap stimuleert ze leiderschap. Ze heeft twintig jaar in Griekenland gewoond en gewerkt als ondernemer en consultant. Sinds een paar jaar is ze terug in Nederland en werkt ze vanuit Amsterdam o.a. als businessinnovation coach. Ze faciliteert tevens de WIN Werk(t) Sessies in Amsterdam.

Nicole Verweij

Bestuur

Nicole is sinds 2016 advocaat en richtte begin 2020 VIVE Advocaten in Rotterdam op.
Het kantoor staat MKB bedrijven en particulieren bij in en buiten de rechtszaal.
Nicole is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, het algemeen contractenrecht en beslag- en executierecht.
Naast haar baan is Nicole graag betrokken bij initiatieven die vrouwen en vrouwelijke ondernemers vooruit brengen. Haar vrije tijd besteed zij op en naast de paarden.
Annemiek van der Vorm

Annemiek van der Vorm

Bestuur

Annemiek van der Vorm is sinds 2012 eigenaar van In Vorm.

Dit is een organisatie bureau met name gericht op grote nationale en internationale paardensport evenementen.

Daarnaast is zij gediplomeerd instructeur en leidt zij paarden en leerlingen op, zodat zij op topniveau kunnen presteren.

In 2013 heeft zij samen met Gerda Verhaar Eeuwijk CVVO opgericht, om onder andere het ondernemerschap bij vrouwen te bevorderen.

Het bestuur wordt gevormd door Joan Nunnely, Nicole Verweij, Annemiek van der Vorm en Elisabeth Werter.

Het hoogst beslissende orgaan bij de CVVO is de – door de ALV gekozen- ledenraad:

 • Dorien Fröling, ADC ArcheoProjecten te Amersfoort (tert. sec).
 • Marleen Teunis – van Campen, Van Campen Consultancy te Veghel (tert. sec.).

De RvA bestaat uit: Mw. Ir. M.W. van Lier Lels, Dr. P.W. Moerland, J.E.M. van Campen en Dr. A.H.G. Rinnooy Kan.

Het uitgebreide netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar ondersteunen en versterken.