NieuwsNieuws Leden

Algemene ledenvergadering 27 juni 2017

Dinsdag 27 juni vond de vijfde algemene ledenvergadering van de Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers u.a. plaats in het Noorden van het land.

Eerst waren wij te gast bij de Rabobank Zuid West Drenthe, waar wij fantastisch werden ontvangen door directievoorzitter de heer Hans van der Werff. Hij gaf een erg inspirerende inleiding over: ‘Hoe kan de coöperatieve bank het vrouwelijk (coöperatief) ondernemerschap ondersteunen’.

Hij gaf geweldige voorbeelden, waar de Rabobank op dit moment mee bezig is: banking 4 food= smaak lessen op lage school, verdienvermogen= masterclass die een hele onderneming doorneemt, day for change= op middelbare school bedenken ze een onderneming, en wat ze verdienen gaat nr arme landen en in Indië ondersteunen ze het telen van fruit en het verkopen tevens werd regionomie genoemd, een plan om banen in de regio te houden.

Als coöperatie ondersteunen we altijd de gedachte van meer vrouwen in commissariaten dus vervolgens hadden de commissarissen van de Rabobank: Elma Hafkamp en Monique Smidt interessante stellingen over RvT en gaven leuke voorbeelden uit de praktijk.

Na deze bijeenkomst vertrokken we naar Spier voor de ALV bij van der Valk, waar Rita ter Steegh, onze gast was en enthousiast vertelde over VNO-NCW.

Tijdens een heerlijke maaltijd was het een erg vruchtbare vergadering met goed nieuws van Rita, de contributie komend jaar gaat slechts met 500 euro omhoog, dat was natuurlijk geweldig nieuws!

Na de vergadering zijn we naar Zwolle gereden, waar we te gast waren bij Art of Beauty van ons lid Annelies Maas. Zij vertelde even tussen de beauty behandelingen van permanente make up door, dat ze een apparaatje heeft ontwikkeld die stippen zet voor operaties die na een aantal weken zelf verdwijnen, pijnloos is en dus waarschijnlijk een mega project gaat worden.

Ze hebben een pand tegenover gehuurd en gaan daar produceren. Nadat Joke haar wenkbrauwen even werden gekleurd (niet permanent) waren wij al met al heel erg onder de indruk en wensen wij Annelies heel veel succes met deze drukte en veel geluk in de handel!

 

 

 

 

 

 

One Comment

  • Henny Dingemans schreef:

    Dank jullie wel voor de organisatie (Annemiek en Gerda), Annelies voor de gastvrijheid en haar prachtige zakenverhaal. Voor degene die het verhaal van Annelies hebben gemist, jammer dat jullie er niet bij waren. Ook dank voor het notuleer werk door Marja, foto werk door Asha. Het diner in de ‘boardroom’ was heerlijk. Het was een inspirerende bijeenkomst met toekomst. Groet Henny

Leave a Reply