Overlijdensbericht

WR_Gerda Verhaar Eeuwijk

Op 8 januari 2018 is plots overleden onze geliefde voorzitter Gerda. Wij zullen haar enorm missen. Zij was een voorbeeld en wij zullen zeker haar missie onverminderd voortzetten.

3 oktober 2017 CVVO leden te gast bij ADC ArcheoProjecten

Dinsdagmiddag 3 oktober waren wij te gast bij ons ledenraadslid Dorien Fröling te Castricum.

Het programma startte met de inloop met koffie/ thee en iets lekkers in het Huis van Hilde.

Vervolgens gaf Dorien Fröling, directeur ADC ArcheoProjecten een geweldige presentatie over haar carrière en bedrijven. Dorien startte als hoofd Verkoop bij het ADC en is oprichter van ALEF. Nu verzorgt zij als directeur het algemeen management van het ADC. Met haar achtergrond als historicus is ze sterk verbonden met de inhoudelijke kant van het bedrijf en heeft ze zich onder andere beziggehouden met de innovaties rondom de archeologie.

Na een glas water, thee en koffie gaf Dorien een rondleiding door het museum, waar opgravingen echt ‘tot leven’ kwamen!

Er was een afsluiting met een borrel en een geweldig diner van Bistro á Gogo in Hildes Heerlykhyd.

In verband met het geweldige ontvangst was er geen tijd meer voor de mastermindsessie. Diegene die de formulieren van de denktank nog niet had ingevuld had wel de gelegenheid hiervoor gekregen. Mocht u geen formulier hebben, mail ons en stuur ze ingevuld zo spoedig mogelijk terug, zodat Sofie van Londen hiermee de groepjes voor de mastermindsessie kan samenbrengen.

De datum van de voorjaarsbijeenkomst is nog niet vastgesteld, maar zodra dat er is, horen jullie het.

Met vriendelijke groet,

Gerda Verhaar Eeuwijk

Annemiek van der Vorm

 

Algemene ledenvergadering 27 juni 2017

Dinsdag 27 juni vond de vijfde algemene ledenvergadering van de Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers u.a. plaats in het Noorden van het land.

Eerst waren wij te gast bij de Rabobank Zuid West Drenthe, waar wij fantastisch werden ontvangen door directievoorzitter de heer Hans van der Werff. Hij gaf een erg inspirerende inleiding over: ‘Hoe kan de coöperatieve bank het vrouwelijk (coöperatief) ondernemerschap ondersteunen’.

Hij gaf geweldige voorbeelden, waar de Rabobank op dit moment mee bezig is: banking 4 food= smaak lessen op lage school, verdienvermogen= masterclass die een hele onderneming doorneemt, day for change= op middelbare school bedenken ze een onderneming, en wat ze verdienen gaat nr arme landen en in Indië ondersteunen ze het telen van fruit en het verkopen tevens werd regionomie genoemd, een plan om banen in de regio te houden.

Als coöperatie ondersteunen we altijd de gedachte van meer vrouwen in commissariaten dus vervolgens hadden de commissarissen van de Rabobank: Elma Hafkamp en Monique Smidt interessante stellingen over RvT en gaven leuke voorbeelden uit de praktijk.

Na deze bijeenkomst vertrokken we naar Spier voor de ALV bij van der Valk, waar Rita ter Steegh, onze gast was en enthousiast vertelde over VNO-NCW.

Tijdens een heerlijke maaltijd was het een erg vruchtbare vergadering met goed nieuws van Rita, de contributie komend jaar gaat slechts met 500 euro omhoog, dat was natuurlijk geweldig nieuws!

Na de vergadering zijn we naar Zwolle gereden, waar we te gast waren bij Art of Beauty van ons lid Annelies Maas. Zij vertelde even tussen de beauty behandelingen van permanente make up door, dat ze een apparaatje heeft ontwikkeld die stippen zet voor operaties die na een aantal weken zelf verdwijnen, pijnloos is en dus waarschijnlijk een mega project gaat worden.

Ze hebben een pand tegenover gehuurd en gaan daar produceren. Nadat Joke haar wenkbrauwen even werden gekleurd (niet permanent) waren wij al met al heel erg onder de indruk en wensen wij Annelies heel veel succes met deze drukte en veel geluk in de handel!

 

 

 

 

 

 

CVVO biedt Hans de Boer boekje “Machtige Topvrouwen” aan

Februari 2017

Het bestuur van CVVO feliciteert Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) met zijn herbenoeming.

In een informele gezellige sfeer met de staatssecretaris, voorzitter SER en zakenvrouw van het jaar, heeft CVVO het boek ‘machtige topvrouwen’ aangeboden.

Natuurlijk met de vraag om tijdens de kabinetsformatie ons verzoek rondom het vrouwen quota vanuit werkgevers mee te nemen.

cvvo bilderberg 2017

Foto: Chris Schotanus

Voorjaarsbijeenkomst 9 maart 2017 in Amsterdam

Afgelopen donderdag had CVVO haar voorjaarsbijeenkomst in Amsterdam, het was met een feestelijk tintje, omdat CVVO vijf jaar bestaat!

Gemeente Amsterdam

We waren in de middag de gast van loco burgemeester van Amsterdam mevrouw Kajsa Ollongren, zij is wethouder van onder andere Economie. De beleidsadviseurs Auggie Augenbroe en Denise Winter hebben ons ontvangen en vertelden o.a. over hun portefeuille: ondernemerschap, wat ons natuurlijk allemaal interesseerde. Ze zijn bezig met een pilot dat wijken een freezone krijgen. Dat betekent minder regels voor ondernemers, bv geen vergunning voor langer open, verkoop op straat etc.

Mevrouw Ollongren vertelde dat ze als stagiair in Den Haag op economische zaken werkte en vervolgens als beleidsmedewerker, publieke zaken was een echt drijfveer voor haar.

Hoewel ze wel vindt dat het glazen plafond zeker bestaat en het in Nederland beter geregeld moet worden voor de kinderopvang, is het ze van nature tegen het quota meer vrouwen in commissariaten, maar ze denkt wel dat het helpt om het sneller te kunnen laten lukken!

 

IMG_5434

Denise Winter en Aggie AugenbroeIMG_1530

Wethouder Kajsa Ollongren en bestuur CVVO

IMG_1405

Wethouder Ollongren en leden CVVO.

Gassan Diamant

Daar we niet ons diamanten lustrum vieren, leek het ons heel feestelijk om aansluitend Gassan Diamonds te bezoeken. Het ontvangst was erg imposant in dit prachtige gebouw waar opa Gassan voor de oorlog al werkte, maar na zijn vlucht naar Zwitersland weer het gebouw in handen kreeg. Deborah Leeser vertelde dat haar afstudeeropdracht eerst wat moeite heeft gekost (het ontwerpen van wisselende natuurstenen in echte juwelen) maar door haar doorzetting, heeft ze nu een geweldig product Choises by DL! Wat een voorbeeld!

Wij als CVVO willen Deborah dan ook voordragen als zakenvrouw van het jaar 2017.

IMG_1406  Slijpen van diamanten

IMG_5440 IMG_1415

Choises by DL

IMG_1417 IMG_1418

Diamanten bekijken van o.a. € 160.000,-!

IMG_5488

In opa’s kamer

IMG_5494

CVVO wil Deborah voordragen als Veuve Cliquot zakenvrouw van het jaar 2018!

‘Nieuwe leden’ bijeenkomst 29 november 2016

img_0549 img_0553Vreneli Stadelmaier

img_0573   img_0559

img_0569 Marleen Teunis – van Campen

img_0578 img_0578

Lili Douwe – van Troostwijk

Dinsdag 29 november jl. vond onze ‘nieuwe ledenbijeenkomst’ in Zaltbommel plaats.

Het eerste gedeelte waren we te gast bij Van Campen Consultancy, waar we fantastisch werden ontvangen door de gastvrouw en ons helemaal welkom voelden.

We begonnen om 15.30 uur met een korte presentatie van drs. Vreneli Stadelmaier van She Consult, winnaar Joke Smit-prijs 2015 en schrijver van het boek ‘F*ck die onzekerheid’ die voor haar inleiding bij de Rabobank nog even tijd voor ons had vrijgemaakt. Er waren een aantal leuke vragen en opmerkingen van de leden en de verkoop van het boek ging als een speer.

Aansluitend was de interessante inleiding door de gastvrouw Marleen Teunis- van Campen, directeur/ eigenaar Van Campen Consultancy Auteur en Spreker Vitaliteit en Verzuim.

We sloten af met een drankje en een hapje en vertrokken om 18.15 uur naar Brasserie de Poorterij waar het avondprogramma begon.

Kort na het voorgerecht was de tafelspeech door Zaltbommels onderneemster: Lili Doude van Troostwijk, directeur UC Technologies BV, voorzitter commissie Administratieve lasten en regeldruk van VNO-NCW/ MKB, bestuurslid VNO-NCW Rivierengebied, collegelid van Actal en RvC van Accon AVM. Zij had een leuk verhaal over haar carrièreverloop en kon nog snel van het hoofdgerecht genieten voordat ze weer naar de volgende bijeenkomst moest vertrekken.

Tijdens het diner werd er nog volop genetwerkt en hopen we dat de introducees van deze avond lid worden van de CVVO.

Met vriendelijke groet en tot 9 maart 2017,

Gerda Verhaar Eeuwijk

Annemiek van der Vorm

‘NL Next Level door de kracht van diversiteit’ aangeboden aan Hans de Boer

20160906-aanbieden-nl-next-level-door-de-kracht-van-diversiteit

Foto: Asha Gaalman Fotografie

Tijdens de bijeenkomst op 28 juni 2016 heeft Hans de Boer de leden verzocht om met een aantal punten te komen voor de ondernemersagenda. Tijdens de ALV hebben een aantal dames onder leiding van Henny van Egmond hier aanvulling op gegeven en onderstaand is het resultaat.

Op dinsdag 6 september jl. is dit stuk door Henny van Egmond overhandigd aan Hans de Boer, voorzitter CVVO u.a. Gerda Verhaar Eeuwijk en Asha Gaalman actief CVVO lid, waren hierbij aanwezig.

Pdf naar het stuk:

nl-next-level-door-de-kracht-van-diversiteit

 

 

28 juni ALV en bijeenkomst NL naar een Next Level, door de kracht van diversiteit

‘Nederland naar een Next Level door de kracht van diversiteit’
Dinsdag 28 juni 2016 | heeft CVVO in samenwerking met VNO-NCW Midden een bijeenkomst georganiseerd in het WTC Almere.

Er waren onder andere leden van de CVVO u.a., Flevolandse Zakenvrouwen, de vrouwelijke leden van: VNO-NCW MKB Midden, Jong Management en de ondernemersverenigingen in Flevoland aanwezig.

De Coöperatie, opgericht in 2012, heeft de bijeenkomst opgenomen in het middag–avondprogramma van haar jaarlijkse ledenvergadering en voor VNO-NCW MKB Midden paste dit onderwerp bij het streven naar meer diversiteit onder haar leden en in haar besturen.

Voorzitter CVVO u.a. Gerda Verhaar Eeuwijk was deze middag dagvoorzitter en gaf kort het openingswoord aan voorzitter VNO-NCW midden Jacco Vonhof, directeur / eigenaar van NOVON die de dames hartelijk welkom heette in het midden van het land, in het WTC met een prachtig uitzicht (zie foto).

Sprekers
VNO-NCW voorzitter Hans de Boer is aan de hand van het NL Next Level programma uitgebreid hierdoor heen gelopen. Mede door middel van het investment fund zijn er grote plannen wat veel betrekking heeft op maatschappelijk, economisch en sociaal gebied, waarna hij de verbinding en de noodzaak van diversiteit toelichtte. Hij verzocht de aanwezigen om met een vijftal punten te komen voor deze ondernemersagenda en dit wordt vervolgd.

Jos van Campen, lid van de CVVO Raad van Advies, gaf zijn zienswijze in een korte praktische toelichting: “Het zijn de mensen die het verschil maken!”. Hij had leuke opmerkingen als:

succes = een plan hebben, falen = een excuus hebben
zelfdoen = sneller, samenwerken = effectiever

Forum
Het forum was gevormd door vijf toppers, die zelf prikkelende stellingen hadden of die uit het publiek kwamen , zoals bv. wel of geen vrouwen quota? Is er verschil in platteland of Randstad? Moet er meer flexibiliteit voor vrouwen zijn? Na kleine kinderen, later weer instappen?

Hierop kwamen leuke discussie en mooie reacties van het forum bestaande uit:
* mr. Janneke Wijnia-Lemstra, financieel directeur NOP Agrowind, voorzitter a.i. bedrijvenkring BAN en lid bestuur VNO-NCW Flevoland
* Manouk van der Vorm-van den Broek MA, directeur Content Weekbladen De Persgroep
* Hester Vroegop-Stiksma, voorzitter van Ondernemersvereniging Dronten, lid bestuur VNO-NCW Flevoland
* dr. Ilse Matser, lector Familiebedrijven Hogeschool Windesheim en directeur van het Nederlands centrum voor het Familiebedrij
*Pascale Jongejans, eigenaar SecretariaatsBuro B.V. winnares Flevolandse Zakenvrouw 2016

Vervolgens was de netwerkborrel en zijn we rond 19.15 uur vertrokken naar ons enthousiaste lid Marijke Hoogwoud van Hoogwoud & Van Haga waar wij te gast waren met een hapje en drankje in haar prachtige kantoor en de ALV 2016 hebben gehouden, de concept notulen staan online (voor de leden inloggen).

IMG_8774

Uitzicht vanuit WTC

IMG_8775

Uvon ZH leden

IMG_6459

IMG_6472

Voorzitter VNO-NCW midden Jacco Vonhof en Voorzitter CVVO Gerda Verhaar Eeuwijk

IMG_8777

Hans de Boer

IMG_6494

Jos van Campen

IMG_6502  IMG_6530

Directeur VNO-NCW midden Ron van Gent

IMG_8778

Forum leden

IMG_8779

Bestuur CVVO tijdens ALV

Foto’s: Asha Gaalman en Sanne Hagen

Ontbijt tijdens internationale vrouwendag in Fort Altena

Dinsdag 8 maart jl. was het internationale vrouwendag en organiseerde Vrouw & Altena ‘HET TOONTJE SPRENGER ONTBIJT’  waar CVVO u.a. ook bij aanwezig was, in het prachtige sfeervolle Fort Altena met een lekker ontbijtje op de vroege ochtend.

toontje sprenger

Dagvoorzitter Gerda Verhaar Eeuwijk heeft niet alleen een eigen executive search-bureau, maar is ook voorzitter van de Coöperatie van Vrouwelijke Ondernemers en van het Landelijk Netwerk Vrouwen in de Sport. Zij ging het gesprek aan met:

Riet de Graaf

Door in te spelen op verandering, samen te werken en kennis te delen heeft Riet samen met haar man een prachtig bedrijf in Nieuwendijk opgebouwd en is ze sinds 2011 voorzitter van de Landelijke Vakgroep LTO Paardenhouderij.

Prof. dr. Tineke Abma

Hoogleraar bij het VUmc, cliëntenparticipatie in de ouderenzorg. Zij is voorbeeld voor meer vrouwen in topfuncties, naast voldoende aandacht voor je privéleven. RvT Cordaan, RvT Stichting Antes, RvC Stichting Humanitas Rotterdam.

De pluim werd uitgereikt aan Jenneke Komejan, raadslid voor Ideaalburg in de gemeente Aalburg.

Mevrouw Abma werd thuis door een prachtige Tesla van mama taxi opgehaald en naar Werkendam gebracht. Vervolgens werd zij van Werkendam naar Amsterdam gereden, zodat zij op tijd op haar volgende afspraak was. Deze ritten werden door het Rotterdams Vrouwenfonds aangeboden.

gerda en tineke 8maart 2016

Gerda Verhaar Eeuwijk en prof. dr. Abma

gerda, tineke, fientje en esther 8 maart 2016

Gerda Verhaar Eeuwijk, Esther Vroegh (Vrouw & Altena), Tineke Abma en Fientje Bax (Vrouw & Altena)

abma bij mama taxi 8 maart 2016

foto abma en tesla

Prof. dr. Abma en mama taxi (Tesla)

gerda en esther 8 maart 2016

Esther Vroegh en Gerda Verhaar Eeuwijk

 

 

VNO-NCW eindejaarsborrel

Eind december was het bestuur van CVVO uitgenodigd bij de VNO-NCW eindejaarsborrel in Den Haag.

Hans de Boer draagt de ondernemende dames een warm hart toe en zal dan ook dit jaar bij een bijeenkomst van CVVO aanwezig zijn, daarover later meer..

IMG_1839

Van links naar rechts:

Rita ter Steeg (hoofd lidmaatschap VNO-NCW) Annemiek van der Vorm (bestuur CVVO) Carla Peeters (CVVO lid) Hans de Boer (Voorzitter VNO-NCW) en Gerda Verhaar Eeuwijk (Voorzitter CVVO).